Showtime med Danmarks kedeligste band

Danmarks kedeligste band, TV-2, spillede en spændende koncert i Aalborg, med gæsteoptræden af kvindeduoen Sisters of Mercy og Aalborghus Gymnasiums Rytmiske Kor. 

af Ann Marlene Sprogø Bodeholt & Camilla Maria Erichsen

Den 26. May – 2011 20:15


TV-2 i Aalborg Kongres og Kultur Center, 16-04-2011

Foto: Kim Søndergård

Bornholm Bornholm Bornholm, du min dejlige ferieø…

Til lyden af den for mange meget velkendte sang kom TV-2 ind på scenen i højt humør og stor forventning til aftenens forløb. Steffen Brandts stemme summede ud af højtaleren, da han begyndte at byde de forskellige dele af Nordjylland velkommen. Publikum klappede i takt med at deres by blev råbt op. …. Hobro, Arden, Skørping, Nørresundby, Dobbelt A og Gug.

Det skal indrømmes, at vi selvfølgelig havde lidt forventninger til bandets sangvalg, men de blev desværre kun delvist opfyldt. På trods af det glædede vi os over de sange, TV-2 havde valgt og nød aftenen i fulde drag. Sangene de startede ud med, var overvejende fra de lidt ældre albums. Der var bl.a. “Fantastiske Toyota” og “For dig kunne jeg gøre alting”. Der var også sange fra deres nye album, Showtime, som vi stadig mangler fornøjelsen af at kende så godt som de andre.

Publikum
Publikum var i lige så højt humør og havde en lige så stor forventning til aftenens forløb som TV-2. TV-2s musik får en helt op i skyerne og man føler man kan flyve, men alligevel skal det indrømmes at vi følte os unge og en smule malplaceret, da publikums gennemsnitsalder var relativt høj. Selvom vi havde en følelse af at være uden for målgruppen, lagde det, for vores vedkommende, ikke en dæmper på den gode stemning. Man følte sig tryg og godt tilpas i TV-2s stabile favntag.

Virkemidler
TV-2s brug af instrumenter, og virkemidler var en virkelig god oplevelse. Intet var ude af takt og det gik alt sammen op i en højere enhed. Trommen var fed, bassen var fed og guitaren var fed. Alt sammen sammenhængende og gav en god fornemmelse. Til at akompagnere dem havde de et, også rigtig fedt, lysshow i mange fantasifulde farver samt Aalborghus Gymnasiums Rytmisk Kor, som leverede en vældig fin optræden til tre af numrene. Koret var en god variation og et frisk pust. Prikken over I’et og det ekstra lille krydderi må dog være videoen, der kørte på en kæmpe skærm bagved bandet. Videoen viste Johannes Møllehave, der vandrede gennem tiden og prøvede at finde sig selv, samtidig med at han udviklede sig til det menneske vi er i dag. Steffen Brandt sagde også: “det er nemmere for det moderne menneske at finde Holger end at finde sig selv”.

TV-2 leverede en livlig koncert, og musikken fyldte krop og sind. Deres mange års erfaringer lagde bestemt ikke en dæmper på hverken dem eller deres koncert. De er stadig på toppen!

Ann Marlene Sprogø Bodeholt & Camilla Maria Erichsen