Rundt om Karen Blixen

Rundt om Karen Blixen

Den 25 april tog jeg en veninde under armen til et foredrag af Sune de Souza Schmidt-Madsen om den berømte, danske forfatter Karen Blixen.

Da vi trådte ind, blev vi mødt af et fyldt Skråen, hvor det hurtigt var klart, at det ikke var vores aldersgruppe, arrangementet tiltrak. Ærligt, jeg har aldrig læst Karen Blixen, men jeg har dog læst om hendes person. Det var heldigvis et godt sammensat program, og hvis man har interesse i Blixen, blev den interesse også tilfredsstillet.

Vi startede med en times dokumentar om kvinden selv, hvor hendes person og liv blev fortalt gennem hendes nærmestes ord og interviews med Blixen selv. Det var en utrolig fin mulighed for at danne sit eget indtryk af Blixen, som ellers ofte er blevet portrætteret som enten en racistisk baronesse, der holdt sorte tjenere på sin afrikanske farm eller en ikonfigur i form af en kvindelige forfatter, forud for sin tid.

Efter dokumentaren, kom aftenens højdepunkt: Foredraget med Sune De Souza Schmidt-Madsen. Schmidt-Madsen talte, så alle i alderen fra 20-60 ville finde hans foredrag interessant. Med humor, små anekdoter fra Blixens og sit eget liv, samt en fantastisk viden om sit emne, forsvandt tiden hurtigt. Det var utrolig underholdende og lærerigt, og var helt klart et fair bud på en fremlægning af Blixens utrolige liv.

Vi sluttede aftenen med “Barbettes gæstebud”, en klassisk Karen Blixen historie, som sænkede tempoet lige præcis nok til at kunne være en rolig, men behagelig afslutning på aftenen.

Alt i alt et virkelig fint og gennemarbejdet arrangement, som var stablet på benene.