Oprørske kampe af de unge

Oprørske kampe af de unge

Er der overhovedet noget at gøre oprør imod? InSite var med, da ”Oprør” fandt sted på Det Hem’lige Teater.

“Oprør”, Det Hem’lige Teater, fra d. 3. – 7. november 2015

Foto: Tine Grauengaard

“Oprør” er et teaterstykke, der tager udgangspunkt i unges holdninger og følelser i forhold til forskellige emner i vores samfund. Det er en gruppe unge mennesker, der hver især ønsker at gøre oprør mod noget bestemt, og man ser derefter hvorfor. Det er få scener, der ikke nødvendigvis hænger sammen, og skuespillet er yderst vellykket. Stykket stiller de essentielle spørgsmål til vores samfund, om hvorvidt der egentlig kan gøres oprør i dag? Og som der også bliver spurgt i teaterstykket: “Kan der gøres oprør, eller har alle de forrige generationer taget kampene?” og ”Hvorfor har alle de andre generationer taget alle de seje ting at gøre oprør mod?”. ”Oprør” rammer plet lige dér, hvor man som tilskuer sidder med en fornemmelse af, at der er en lille snært tilbage at gøre oprør mod.

Scenerne er komponeret yderst fint og skrøbeligt, og man får som tilskuer en fornemmelse af indlevelse og følelser.

I teaterstykket er der en masse kraftfulde monologer, og skuespillerne indtager nogle meget stærke roller. Karaktererne i skuespillet er nemlig gennemarbejdet og stærke. Det sætter derfor en ekstra streg under budskabernes relevans, karakterernes kraftige holdninger og vilje til at ændre samfundet i den rigtige retning.

I stykket gøres der blandt andet oprør mod fodbolddrenge, kærlighed, uddannelsessytemet, døden, kønsidealer, snæversynet forældre og racister.

Trods de få skuespillere i stykket, er arbejdet veludført, og der indgår en masse nuancerede roller, som sætter vores samfund i perspektiv.

Om OPRØR

Ny dansk dramatik af Tine Grauengaard

Instruktion: Tine Grauengaard

Musik: Thorbjørn Kruuse

Medvirkende

Frederik Kristensen Bjerg, Michelle Fomcenco, Sune Hvidt, Erik Engedal Christensen, Maria Christensen, Viktor Weng Brøsted, Rikke Molgjer Højberg, Thorbjørn Kruuse.