NWB 18

NWB 18

Traditionen tro, var InSite igen i år med, da der blev afholdt Northern Winter Beat 2018 i Aalborg. Festivalen samlede det aalborgensiske publikum, foran de farvestrålende scener fyldt med røg fra røgmaskiner. På de scenerne, fordelt på Aalborgs spillesteder, spillede alt fra Manu Louis og Allman Brown til Marvelous Mosell og Smerz.

Northern Winter Beat 2018, 25.-27. januar 2018, Skråen/Platform4/Studenterhuset, Aalborg

Torsdag

Manu Louis

Den allerførste koncert, InSite besøgte, var i Studenterhusets café, hvor franske Manu Louis optrådte med synth, guitar og eksotiske instrumenter. Sceneshowet bestod af et barbord og en projektor, der viste videoklip i baggrunden. Musikken var meget speciel og elektronisk, mens optræden var bizar og minimalistisk.

Allman Brown

Allman Brown gav akustisk koncert i Studenterhusets sal, hvor han med sin akustiske guitar og sprøde stemme spillede i en times tid. Med den beroligende stemme spillede Allman Brown egne numre, men fik sneget Bon Ivers ”Skinny Love” ind blandt sine egne, og under koncerten konverserede han med publikum og var yderst charmerende og sjov.

Kogekunst

Kogekunsts koncert på HUSET var svøbet ind i lilla lys og psykedeliske lyde. Det var drenget, vovet, loop-pedal, støj og smadder, der gjorde, at man som publikum glemte alt om tid og sted. Kogekunst tog publikum på en musikalsk oplevelse

 

ONBC

ONBC spillede en melankolsk og yndig koncert på Studenterhuset, som lagde Studenterhusets koncertgængere i seng med deres skrøbelige englestemmer. Det var skønhed og mørke, som trængte helt ind i sindet.

Fredag

    

Kakkmaddafakka

De norske drenge fra Kakkmaddafakka gav julelys i øjnene på publikum, da de med energi og glæde bogstaveligt talt hoppede sig ind på scenen. Koncerten gjorde alle varme i kroppene, og publikum fik danset sig ind i anden dag af NWB 2018 med de norske drenge. Koncerten var god, og man gik derfra med en følelse af varme og et smil på læben.

Marvelous Mosell

Salen på Studenterhuset var fyldt op, da Marvelous Mosell indtog scenen iført tracksuit og guldkæder – publikum ville have en fest og Mr. Mosell leverede en fest. Intet mindre. Med sine nye numre i baggagen var der også plads til at spille nogle af de ældre numre for publikum. Kontakten mellem publikum og kunstner var velbalanceret.

 

Lørdag

 

Mund de Carlo

Trods vanskeligheder med lyden, fik Mund de Carlo håndteret de tekniske problemer på Platform 4 på en fantastisk måde. Carlos rappede højt og tydeligt uden mikrofon, indtil lyden var tilbage, hvorefter han leverede et show, enhver teenagedreng ville være misundelig på. Han afsluttede koncerten med et par numre med Anne Lise, som kun spicede koncerten endnu mere op.

Bikstok

Den muntre rap-trio Biktok leverede en fantastisk koncert på Skråen. Publikum var lykkelige, og ligeså virkede de tre rappere. Den fjerde væg blev brudt i slutningen af koncerten, da de alle tre hoppede ned blandt publikum, og alle blev forenet i en fest.

Smerz

Norske Smerz spillede en mørk og tung koncert på Platform 4, hvor pigerne bag pandehår og scenelys fik leveret en yderst fin koncert.

 Alt i alt var festivalen enormt vellykket og fed.