Mick Øgendahl

Mick Øgendahl

”Alle for én” er Mick Øgendahls nyeste film, hvor han selv har skrevet manuskriptet. Og filmen skuffer ikke. 

Biocity, Marts 2011

Foto: Fridthjof film

“Alle for én” i BioCity Aalborg, marts 2011

Filmen byder på den form for humor, som det kun er Mick Øgendahl, der kan finde på. I starten bliver der brugt mange jokes og scener, som man godt kan genkende fra hans tidligere film og shows, men som filmen skrider frem, folder den sig ud og bliver en unik oplevelse. Som sædvanlig har Mick Øgendahl givet sig selv en små-dum karakter, der også tit er midtpunktet for de sjoveste kommentarer og handlinger. Og man må sige, at han spiller sin rolle med udpræget perfektion. Han laver ansigter, stemmer og jokes, som det kun er ham selv, der kunne finde på at lave.

Nok kan man rose Øgendahl for hans rolle, men det er bestemt ikke den eneste skuespiller, der leverer solid komik og skuespil. Med i filmen er blandt andet Jonathan Spang og Rasmus Bjerg, der begge er utroligt sjove og virkelig giver en god stemning i filmen. Når de bliver sat til at spille Mick Øgendahls specielt sammenskruede roller, ender det som intet mindre end genialt.

“Alle for én” er en typisk dansk komedie, hvor man måske godt kan føle, at man har set noget af det før. Det er ikke en af de mest originale film, og temaet i filmen er meget genkendeligt. Når man sidder og ser den, kan man godt synes, den minder lidt om de gamle danske folkekomedier. De tre halvkriminelle kammerater, der ernærer sig ved at stjæle og snyde, skal pludselig have hjælp af en politimand til at bure en narkosmugler inde. Ja det lyder genkendeligt, og når man så har hørt det, tænker man jo selvfølgelig automatisk, at det nok skal blive en god film, for det var de gamle jo, men efter at have set filmen, viser det sig at være anderledes. Det virker som om komediedelen somme tider bliver skubbet til siden til fordel for actiondelen, men fordi det stadig er en komedie, virker det til tider malplaceret.

Tobias Stidsen