En thriller i overhalingsbanen

En thriller i overhalingsbanen

Kvinden i Buret, instrueret af Mikkel Nørgaard (Klovn, Lang fra Las Vegas m.fl.), byder på hæsblæsende action og spænding i Jussi Alder-Olsens herlige bogunivers. Handlingen tager fat da den karismatiske og ultrauortodokse vicekriminalkommissær, Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas), bliver henvist til politiets nyopstartede Afdeling Q. Han skal her gennemlæse gamle, uopklarede sager og sætte sin underskrift derefter. Det tillader Carls perfektionisme og evne til at fordybe sig og stille spørgsmål dog ikke. Han og assistenten, Assad (Fares Fares), finder sig derfor hurtigt midt i kampen for at finde Merete Lynggaard (Sonja Richter), der sporløst forsvandt fem år forinden, i live.

Det umage makkerpar står overfor deres hidtil største opgave.

Det umage makkerpar står overfor deres hidtil største opgave  – Zentropa Entertainments.

Filmen placerer sig hurtigt i overhalingsbanen. Mange af de ellers herlige bevisindsamlinger, -analyser og dialoger bliver overhalet eller helt ignoreret. Det er, som mange tidligere filmatiseringer har vist, altid svært at formidle flere hundrede siders skønlitteratur af førsteklasses kaliber på blot et par timer. Det er en utrolig svær balancegang – for alle skal kunne gå ud af biografsalen med en god oplevelse. Balancegangen tipper dog mod filmfolket denne gang. De, der har læst bogen, vil opleve handlingen som værende meget forhastet. Det, der i bogen strækker sig over mange sider, bliver som filmens klimaks spillet over få minutter. Filmen giver endvidere et indtryk af, at efterforskningen blot varer et par dage fra start til slut, hvilket er en skam.

Sonja Richter i rollen som den kidnappede Merete Lynggaard - Zentropa Entertainments.

Sonja Richter i rollen som den kidnappede Merete Lynggaard – Zentropa Entertainments.

Kvinden i buret er den første af fire filmatiseringer af Jussi Alder-Olsens romaner om Carl Mørck. Filmen bliver, trods dens høje hastighed, båret sikkert hjem af et fantastisk skuespillerhold og en instruktør, der forstår at tilføre humor til det ellers gudsforladte mørke. Plottet fungerer, og de professionelle folk bag leverer en gennemarbejdet og underholdende film.

“Kvinden i buret”, BioCity Aalborg, 2013
Foto: Zentropa

 

Trailer