Den nye Lara Croft

Den nye Lara Croft

Hvis du troede, at du kendte alt til Tomb Raider og ikke mindst Lara Croft, kan det måske være, du skulle overveje at gå ud og få fat i det nye spil fra SQUARE ENIX. Et spil, der allerede har vundet 44 E3 Awards.

Historie og action
“Tomb Raider” var et af de spil, som jeg ikke så særlig meget frem til, især da det ikke lignede de gamle. Men da jeg prøvede det, blev mit syn ændret. “Tomb Raider” i 2013 er faktisk tæt på at være et nyt spil – med samme karakterer.

Heri er du den unge, eventyrlystne Lara Croft, der er klar ti, at gå ud og opdage Verden. Efter hendes crew og hende selv ender som skibsbrudne på en mystisk ø, som ingen kender til, er det op til dig at finde en måde at komme hjem på. Det viser sig dog, at øen er lidt sværere at komme væk fra end forventet. Først skal man løse en opgave, der tager udgangspunkt i den japanske solgud Himiko. Og fra starten bliver du kastet ud i action, der holder lige til spillets slutningen.

Tomb Raider - Square Enix.

Tomb Raider – Square Enix.

Stealth for the win
Spillets opbygning er ikke noget, der er gjort specielt meget ud af. Den meget nem og minder i al almindelighed om mange andre spil, hvilket gør, at du vender dig til spillet lynhurtigt. Spillet har 3 sværhedsgrader Let, mellem, og svær.

Spillet er utrolig god til at bygge en stemning op, og grafikken er simpelthen fantastisk. Spillet er også optaget med en masse motioncapture, hvilket gør spillet til en hel anden oplevelse end ellers.

I spillet er du udstyret med forskellige våben, både stealth og larmende, der gør spillet en del sjovere. Næsten hvert scenarie i spillet er nemlig bygget op af muligheden for at vælge den hurtige, men dog mere drastiske se mig dræb mig vej eller den lydløse dræber, der ofte giver spillet en del mere spænding og gør det udfordrende. På den måde kan man variere spillet med action og spænding, hvilket er rart og gør, at det ikke går hen og bliver kedeligt i længden.

Spillet er også designet med gearcrafting og skillsupgrading, hvilket også er ret sjovt og ualmindeligt irreterende til tider. Det er også her, du lidt vælger din vej. Vil du være “massive gunpower” eller den mørke person i skyggen, der dræber med en langbue (hvilket altså er sjovere).

 

Tomb Raider - Square Enix

Tomb Raider – Square Enix

En ting at bide mærke i
Spillet er utrolig godt, og efter min mening vil jeg tilbyde alle et eksemplar, hvis jeg kunne. Og ikke kun på grund af spillet, men specielt på grund af de grafiske elementer ved alle de forskellige dødsmuligheder! Anden gang jeg kørte gennem spillet, tog det næsten dobbelt så lang tid som første gang. Og det var ene alene på grund af, at jeg skulle se hver eneste lille detaljerede dødsmulighed. Det er højest sandsynligt nok også derfor, at det er blevet rated PEGI 18. Og hvis ikke for det, så skulle det da lige være den fantastiske voiceover med britisk accent, spilproducenterne har givet Lara.

Kun 5 stjerner
Jeg kan dog kun give spillet 5 stjerner, da det desværre er utrolig kort. Og selvom der er 3 sværhedsgrader, er det stadig ikke særlig udfordrende. Det er sådan et hyggespil for den bedste og nybegynderen. Det er sjovt, og grafiken er fantastisk, men det går dog hen og bliver noget alla det samme, som man har prøvet før, bare med bedre historier og detaljer.

Men stadig: “hands down”, spillet skal prøves.

Anmelder: Sofie Frank Plath

”Tomb Raider” PS3-Version, SQUARE ENIX 2013
Foto: SQUARE ENIX