Bekendte på kryds og tværs

Bekendte på kryds og tværs

The Town er en gennemført og smuk forarbejdet film, der imponerer med sin geniale historie og vilde kampscener. 


The Town i BioCity Aalborg, december 2010

Fotos: SandrewMetronome

“The Town” er en film, der byder på både drama og action, og leverer en god, solid skuespilpræstation.

En væsentlig del af “The Town” er de ildkampe, der bliver udkæmpet gennem filmen. Spændende, og ikke mindst kreative scener, hvor dygtige stuntmænd virkelig kommer til deres ret. Det er dog ikke kun det ekstremt actionprægede ved scenerne, der gør dem så gode. Det er også den fantastisk kreative del af det hele, der fascinerer – gang på gang, når hovedpersonerne undslupper de mest halsbrækkende situationer.

Kreativ, kreativ
Det kreative element kommer også frem andre steder. Til trods for det godt kunne virke som en idé, instruktøren, Ben Affleck, har lånt direkte fra Bourne-filmene (med Afflecks ven Matt Damon i front), men han formår at bruge det på en sådan måde, at han gør det til sin egen ting. Der bliver igennem filmen brugt et væld af forskellige, geniale forklædninger, men de er, i modsætning til andre film for eksempel “Bandits”, ikke midtpunkt for filmens handling. Forklædningerne bliver i høj brugt, æstetisk for at fornøje seeren.

Et spørgsmål med loyalitet
En ting derimod, der har en væsentlig rolle at spille i filmen, er personernes indbyrdes forhold. Alle personerne i filmen, har et eller andet at gøre med hinanden, og det er også derfor, det er så væsentligt. Det ene øjeblik, ved man, hvor loyaliteten ligger, men det næste er den væk. Det fører til en hel del uventede drejninger i filmen. “The Town” er ikke kun interessant, da man kan risikere at få en kugle i ryggen af en af sine nærmeste. Det er også det, at det som ens nærmeste gør af godhed, kan vise sig at have den modsatte effekt. Noget som hovedpersonen i filmen kommer ud for en del gange i løbet af filmen.

Besvær med plottet
Desværre er det sådan, at man en gang imellem godt kan have lidt besvær med at finde rundt i plottet. Flere gange hænder det, at man føler sig lidt fortabt, og man bliver nødt til at stykke handlingen sammen i hovedet. Det er dog kun et mindre problem. Filmen har ikke den mest avancerede handling, og hen ad vejen biver det også mere og mere klart, hvad der foregår.

Tobias Stidsen