Arnold og Sylvester tager flugten!

Arnold og Sylvester tager flugten!

Det er noget så eksotisk som en svensk filminstruktør, Mikael Håfström, der prøver kræfter med et amerikansk actionbrag. Det er der kommet en middelmådig film ud af.

Den hårdkogte Ray Breslin (Sylvester Stallone) har et ganske utraditionelt erhverv; han lader sig frivilligt fængsle for så at bryde ud igen for at teste sikkerheden. Det er et farligt arbejde, der kræver unikke egenskaber og viden, og da Breslin bliver tilbudt at teste det topsikrede og ultra moderne fængsel, The Tomb, takker han ja. Det viser sig hurtigt, at Breslin er blevet snydt, og valget står derfor mellem at bryde ud eller at rådne op i The Tomb. Breslin, der nægter at give op, bliver på forunderlig og ganske humoristisk vis hægtet sammen med tyskeren Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), og de to lægger hovederne sammen i forsøget på at undslippe.

Arnold og Sylvester – Summit Entertainment.

“Escape Plan” (2013) minder med dens ekstremt simple og forudsigelige historie mest af alt om actionbraget “The Expendables” (2010). Det betyder nødvendigvis, at der er skruet op for action og ned for historie. Og hvad “Escape Plan” mangler på dybeborende dialoger findes ganske vist også blandt herlige og veludførte action-scener, der er fyldt til randen med utallige skudvekslinger, eksplosioner og nærkampe.

Filmen er en klassisk actionfilm med fin underholdningsværdi, men så heller ikke mere. “Escape Plan” skal med andre ord ikke ses for dialoger og/eller interessante historier, og måske egner den sig endda bedst som DVD-film en søndag eftermiddag.

 

Trailer