12 års filmoptagelser bliver til Boyhood

12 års filmoptagelser bliver til Boyhood

Familiedramaet “Boyhood” tager os på tur igennem hovedpersonen, Mason Jrs, liv. Han går fra at være en knægt på 5 år til at være en voksen på 18 år, som står på spring til at hoppe ud i det virkelige liv. Man er med på hele turen og oplever de forskellige ting, som Mason oplever igennem 12 år. Det er en spændende, alvorlig, men også  humoristisk tur at være med på.

“Boyhood”, Biffen/ Aalborg

Det mest iøjnefaldende ved filmen er, at den er filmet igennem 12 år, hvor direktøren Richard Linklater samlede hele crew’et en gang om året for at filme. Vi ser rent faktisk skuespilleren, der spiller Mason, vokse op, indtil han er i slutningen af teenagealderen.

I filmen følger man også hans storesøster, Samanthas, liv. Hun er cirka 2 år ældre end ham, og hun spiller en ret stor rolle i filmen. Mason og Samanthas mor hedder Olivia, og man er tilskuer til hendes mange kærester/mænd, hvor de fleste af dem er lidt for glade for sprutten. Man oplever dog samtidig Olivias udvikling fra ung alenemor uden uddannelse til universitetslærer.

Masons far, Mason Sr, spiller også en overraskende stor rolle i filmen, i forhold til at være en far, der ikke ser sine børn så ofte. Han er tit inde i Mason- og Samanthas liv, og giver gode råd om livets skavanker. Jeg elsker, at det bryder den stereotypiske rolle, som de fleste fædre har i mange film – hvor de ikke spiller den store rolle og bare er ham, der kommer hver anden weekend. Som Mason Sr. selv siger i filmen, da han synes, at hans børn ikke er så åbne overfor ham, som de plejer: “Don’t talk to me like I’m just somebody who comes around every second week”.

InSites vurdering

Emily:

Min umiddelbare tanke efter filmen var ovre, var, at filmen var utrolig autentisk! På nogle tidspunkter skulle man fortælle sig selv, at det bare var en film, og ikke virkelighed. Dog synes jeg, at nogle af skuespillerne ikke spillede helt overbevisende. Specielt Mason Jr’s storesøster Samantha. Der manglede et eller andet set i mine øjne, men jeg vil dog gerne sige, at grunden til dette, nok er fordi disse skuespillere – specielt de yngste – ikke har haft så meget erfaring med skuespil, over længere tid. Jeg havde egentlig forventet mere af filmen, og troede at den ville være lidt bedre. Dog synes jeg, at det var en rigtig god, men samtidig alvorlig film om familiedrama og om det, at vokse op. Jeg vil ikke lægge skjul på, at filmen helt sikkert fik mig til at grine!

Emma:

Jeg synes personligt selv, at det var en god film, men den levede alligevel ikke helt op til mine forventninger. Jeg havde godt nok regnet med, at den ville være mere dramatisk. Jeg fik dog alligevel et chok, da en af Olivias mænd slog hende og kastede med glas efter hans egne børn, Mason Jr og Samantha. Men alt i alt, var det en sjov film.

 Trailer